Незабутня подорож студентів загадковими місцями Тернополя

Сьогодні студенти гр. ОЕЕ-11 успішно здали сесію і закінчили перший курс навчання. На ознаменування цієї події вирішили разом із куратором, к.е.н., доцентом Голяш Іриною Дмитрівною здійснити незабутню подорож по загадкових місцях Тернополя.

Є ціла низка спогадів про те, що під містом Тернопіль знаходяться підземелля. Старожили міста на власні очі бачили фрагменти ходів та підземні зали, а деякі навіть побували в них. Протягом тривалого періоду часу вони не були досліджені, проте сучасні геолокаційні обстеження привідкрили таємничу завісу. На  даний час підземелля стали родзинкою Тернополя, адже завдяки їм ми дізнаємося про історичне минуле нашого міста.

Студенти відвідали підземелля Катедрального Собору, ознайомилися з експозицією «Тернопіль сакральний», яка присвячена культовим спорудам старого Тернополя до Другої світової війни. Окрім цього, студенти відвідали оглядовий майданчик на південній вежі храму. Для цього було подолано 88 кам’яних сходинок. Приблизно на півдорозі до верху був перепочинок, під час якого переглянули старовинні фотографії повоєнного Тернополя. Подолавши решту сходинок та опинившись на верхньому оглядовому майданчику, студенти із захопленням побачили, як виглядає Тернопіль з висоти 22 метрів. Із дзвіниці видався неймовірний краєвид на наш Тернопіль із його чудовим озером, вуличками й будівлями.

Екскурсія дала змогу заглибитися в історію сакрального міста, ознайомитися з унікальною історичною, культурною спадщиною та викликала неймовірні враження.