Відбувся семінар “Блокчейн – новий інструмент цифрової економіки”

15 травня у залі засідань Вченої Ради ТНЕУ відбувся семінар, організований кафедрою аудиту, ревізії та аналізу та Бюро студентської кар’єри на тему «Блокчейн – новий інструмент цифрової економіки».

У заході взяли участь представники професорсько-викладацького складу кафедри аудиту ревізії та аналізу, студенти факультету обліку і аудиту, а також інших факультетів ТНЕУ.

З вітальним словом захід відкрила в.о. зав. кафедри аудиту, ревізії та аналізу, к.е.н., доцент Адамик О.В. Вона охарактеризувала сучасні можливості, проблеми і виклики розвитку інформаційних технологій, вказала переваги та недоліки використання нової технології блокчейн та її використання для обліку і аудиту.

Із доповіддю «Блокчейн і криптовалюти: фінансово-тезхнологічна революція» виступив к.е.н., доцент кафедри аудиту, ревізії та аналізу Бречко О.В. Він охарактеризував принципи роботи технології блокчейн та можливість її використання для майнінгу цифрових валют, впровадження у міжнародних розрахунках  та платіжних системах, а також перспективи регулювання ринку криптовалют світовими організаціями.

Запрошений доповідач Радж  Делік (директор-засновник компанії «Крипто Фінанс»)  виступив із доповіддю «Стратегії отримання прибутку на ринку криптовалют». Він розповів слухачам про можливості і ризики ринку криптовалют, їх використання для платіжних операцій, принципи інвестування в ICO. Доповідач розповів про технічні особливості здійснення трансакцій з використанням криптогаманців, стратегії трейдінгу на криптобіржах.

Семінар пройшов у невимушеній атмосфері та викликали жваве обговорення з боку студентів і викладачів.