Відбувся семінар-практикум “Легалізація заробітної плати”

24 вересня 2018 року відбувся семінар-практикум на тему: “Легалізація заробітної плати”,  доповідач – Головний спеціаліст з організаційно- інформаційної роботи Тернопільського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Тернопільської області, Талалай Юлія Леонідівна.

Юлія Леонідівна розповіла молодому поколінню про реформування пенсійної системи в Україні. Вона звернула увагу на основну трансформацію при нарахуванні пенсій, яка пов’язана із врахуванням страхового стажу, а не трудового (як було раніше). При цьому вона зазначила, що за умови, коли стажу недостатньо – людина може розраховувати на соціальну допомогу.

Талалай Юлія Леонідівна звернула увагу на необхідність отримання легальної заробітної плати та використання персоніфікованої бази даних web-порталу Пенсійного фонду для відслідковування офіційного страхового стажу. Вона також акцентувала увагу на необхідності укладання трудової угоди з роботодавцями та на втраті соціальних гарантій у разі отримання заробітної плати в “конвертах”.

Студенти та викладачі кафедри аудиту, ревізії та аналізу щиро вдячні Талалай Юлії Леонідівні за цікаву та змістовну доповідь.