Конференція від Аудиторської палати України “Професійна відповідальність аудитора”

3 листопада фахівці у галузі аудиту із різних областей України та із-за кордону прибули на Львівщину аби взяти участь у конференції «Професійна відповідальність аудитора» у межах заходів “Реформа аудиту: результати, виклики та напрями розвитку”. Конференцію проводила Аудиторська палата України за підтримки EU-FINSTAR, проекту технічної допомоги, що фінансується Європейським Союзом, за участі Міністерства фінансів України Міністерство фінансів України та проекту STAREP Світового банку.

У роботі заходу також взяла участь в.о. зав.кафедри аудиту, ревізії та аналізу Факультету обліку і аудиту ТНЕУ к.е.н., доцент Адамик Оксана Василівна Оксана Адамик та к.е.н., доцент кафедри аудиту, ревізії та аналізу Щирба Маркіян Теодорович.

Мета проведення конференції полягала у обговоренні і роз’ясненні основних цілей, змісту реформи аудиторської діяльності та етапів її впровадження на основі світового та європейського досвіду. Учасникам інформації надали інформацію про поточний стан законодавчих реформ у сфері аудиту та основні зміни, запропоновані у проекті закону, що знаходиться на розгляді у Верховній Раді. Учасники конференції були ознайомлені з підготовчими заходами, що здійснюються Аудиторською палатою України, Урядом та його установами напередодні основних змін, що наближають Україну до ЄС асоціації та провідної міжнародної практики.